Lisää kävijöitä verkkosivuille – 6 vinkkiä pk-yrityksen sivustokävijöiden lisäämiseen
Groweo auttaa varmistamaan, että kävijät saavat sivustoltasi apua, kiinnostuvat palveluistasi ja päätyvät ottamaan yhteyttä – kunhan he ovat ensin päätyneet sivustollesi. Suurempi kävijämäärä tarkoittaa usein myös enemmän kontakteja, ja enemmän liidejä.
Kokosimme kuusi vinkkiä siihen, miten ja mistä ohjata lisää kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita verkkosivuillesi.
Aluksi: ei mitä tahansa kävijöitä, vaan oikeanlaisia kävijöitä
PK-yrityksen markkinoinnille on tärkeää osua oikeaan kohderyhmään. Siksi kannattaakin aina miettiä, mistä oikeanlaisia asiakkaita voi löytää, ja investoida valtaosa toimenpiteistä sinne.
Pyri siis selvittämään, mitä kautta parhaat asiakkaat ovat yleensä sivustollesi löytäneet. Onko jokin käyttämäsi mainonnan kanava tuonut erityisen paljon kävijöitä, jotka ovat olleet yritykseesi myös yhteydessä? Tai toimiko viesti tietyssä some-ryhmässä muita paremmin? Voisivatko nykyiset asiakkaat innostua suosittelemaan?
Kun sinulla on käsitys siitä, missä parhaat asiakkaasi liikkuvat, voit käyttää sitä hyödyksesi myös uusien asiakkaiden ja sivustokävijöiden hankkimisessa. Jos olet asiasta vielä epävarma, kokeile eri tapoja, kanavia ja liikenteen lähteitä, ja kirjaa muistiin toimivimmat.
Vinkki 1: tyytyväisten asiakkaiden suosittelut
Tyytyväinen asiakas on parasta mainosta, ja siksi kannattaakin aktiivisesti pyytää heitä jakamaan kokemuksiaan. Google-arvostelut ja muut arviopalvelut, sekä suosittelukampanjat ovat tähän erinomainen keino.
Suosittelukampanjan voi rakentaa esimerkiksi näin: lähetä markkinointiluvallisille asiakkaillesi viesti, jonka mukana on pieni alennus tai kiitos viimeisestä, ja kerro samalla että varaus- tai tilauskirjassasi olisi juuri nyt tilaa esimerkiksi heidän tuttavilleen. Muistuta sivustostasi, ja kehota heitä suosittelemaan. Joskus pienikin vinkki riittää.
Vinkki 2: muistutukset ja orgaaniset postaukset some-kanavissa ja -ryhmissä
Sosiaalinen media on valtava mainonnan kanava, mutta kannattaa muistaa myös sen maksuton hyödyntäminen. Maksuton tavoittaminen onkin käynyt ajan saatossa mainostamista vaikeammaksi, mutta oikealla näkökulmalla somesta, etenkin ryhmistä, voi olla yllättävääkin hyötyä.
Erilaisten harrastusten, kiinnostusten tai esimerkiksi asuinalueiden ympärille syntyneet some-ryhmät ovat nimittäin erinomainen kanava muistuttaa yrityksestäsi, tai kertoa ajankohtaisista palveluista.
Muista kuitenkin aina tarkistaa ryhmän säännöt mainostamiseen liittyen, ja tarvittaessa kysyä ylläpitäjältä lupa. Postauksen sisältöä kannattaa miettiä aina kyseisen ryhmän näkökulmasta, jotta se palvelee jäseniä aidosti.
Vinkki 3: orgaanisen eli maksuttoman hakukonelöydettävyyden parantaminen
Hakukoneet ja AI-palvelut ovat työkalu numero yksi silloin, kun etsimme apua, tuotteita tai palveluita verkosta. Siksi kannattaakin pyrkiä varmistamaan, että sivustosi löytyy silloin kun asiakkaat etsivät apua tarpeisiinsa.
Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Ainakin muutamaa tärkeää asiaa:
- Sivuston rakenteen, osoitteen ja url-rakenteen tulee olla hakukoneelle helposti luettavissa. Alasivujen osoitteiden tulee kertoa, mistä asiasta sivulla on kyse.
- Sivujen metatietojen (meta title eli otsikko ja meta description eli kuvaus) täytyy kertoa, mistä sivulla on kyse, ja sisältää tärkein avainsana jolla kyseisen sivun tulisi löytyä.
- Sivustoa olisi hyvä päivittää säännöllisesti aiheilla, joita asiakkaat etsivät. Tekstien tulisi myös sisältää tärkeimmät avainsanat, joilla juuri kyseisen sivun olisi hyvä nousta hakukoneen tulossivulle.
Jos sivustosi tilanne on epäselvä, kannattaa asiassa kääntyä verkkosivujesi tekijän tai palveluntarjoajasi puoleen. Hän osaa todennäköisesti kertoa, miten hakukonelöydettävyys on sivustolla huomioitu, ja olisiko sen eteen syytä tehdä toimenpiteitä.
Vinkki 4: hakusanamainonta eli Google-mainonta
Hakusana- tai hakukonemainonta on todennäköisesti pienyritysten suosituin mainonnan muoto. Google-mainontaa voi ostaa itse, tai palveluna useilta toimijoilta.
Hyvin, hyvin yksinkertaistetusti selitettynä hakusanamainonta toimii näin: mainokset näkyvät hakutulossivun yläosassa silloin, kun hakukoneen käyttäjä tekee hakuja sanoilla, joista yrityksesi on tarjonnut huutokauppahintaa.
Suosituimmista hakusanoista tietysti kilpaillaan. Mainonnan klikkihintaan hintaan ja onnistumiseen vaikuttavat sekä klikkauksesta tarjottu hinta, että hakusanan ja verkkosivun sisällön välinen yhteys, eli mainonnan laatupisteet.
Google-mainonta on erinomainen keino saada kiinni aihepiiristä kiinnostuneet asiakkaat. Voit lukea aiheesta lisää suoraan Googlen sivuilta.
Vinkki 5: some-mainonta eli mainonta Metan kanavissa (Facebook, Instagram) ja LinkedInissä
Somekanavat ovat tuttu mainosalusta monelle pienyritykselle. Mainonnan kohdennusmahdollisuudet ovat monipuoliset, ja somekampanjan hinta riippuu kohderyhmän koosta ja kampanjan tavoitteista.
Sekä Meta että LinkedIn tarjoavat mainontaan itsepalvelutyökalut, joiden avulla kampanjan kohderyhmää, hintaa ja tavoittavuutta voi hahmotella. Mainontaa voi hyvin myös ostaa palveluna – silloin saat kumppaniltasi todennäköisesti myös raportin mainontasi onnistumisesta, ja voit kumppanisi kanssa kehittää seuraavia kampanjoita oppimasi perusteella.
- Lisätietoja Facebook-mainonnasta löydät Metan FB-mainonnan sivulta
- Lisätietoa Instagram-mainonnasta on saatavilla Metan Instagram-mainonnan sivuilla
- Lisätietoa LinkedIn-mainonnasta löytyy LinkedInin yrityksille suunnatulta sivustolta
Vinkki 6: banneri- eli display-mainonta verkkomedioissa
Bannerimainonta näkyy tyypillisesti verkkomedioiden, kuten sanoma- tai iltapäivälehtien sivuilla. Mainontaa myydään joko klikkausten perusteella hinnoiteltuna, tai mainosnäyttöjen mukaan, ja hinnat vaihtelevat kohderyhmän, kohderyhmän koon ja mainosmuodon mukaan
Medioilla on tarjolla myös videomainontaa ja muita mainosmuotoja – osa toimii paremmin tunnettuuden rakentamiseen, kun taas osa on suunniteltu nimenomaan tuomaan kävijöitä yrityksesi verkkosivuille. Mediat suosittelevat mielellään sopivimpia ratkaisuja yritysten eri kokoisiin budjetteihin ja erilaisiin tavoitteisiin.
Lisätietoja suurimmilla kotimaisilla uutissivustoilla mainostamisesta saat esimerkiksi Sanomalta, Alma Medialta tai MTV:ltä.
Lopuksi: tärkeintä on aloittaa ja kokeilla
Jokainen yritys on erilainen, ja asiakasryhmillä on omat erityispiirteensä. Yrittäjä ja henkilökunta tuntevat asiakkaansa parhaiten, joten ideoita erilaisia kokeiluja varten syntyy parhaiten yrityksen sisällä.
Tärkeintä on aloittaa matalalla kynnyksellä, ja muistaa että kyse on aina pitkästä matkasta ja oppimisesta matkan varrella. Toivomme, että näistä vinkeistä on apua alkuun pääsemiseen, ja että pystyt kehittämään niitä omaan yritykseesi sopiviksi.